Info

Slekter fra Vestlandet

Våre forfedre

 

INFO

 

 

 

Den nye slektdatabasen min er nå klar for publisering, i et annet oppsett og format.

 

Databasen inneholder ca 26000 navn, i hovedsak fra Flora kommune, med også fra andre steder som dere vil se av stedsregisteret.

 

Ved å klikke på fanen SLEKTDATABASE vil dere komme til velkomstsiden her finn dere 3 linker: "Ta kontakt" "Logg inn" "Be om brukerkonto", dere vil ikke komme videre før dere er blitt registrert og har fått brukernavn og passord. Jeg opplever at meldinger som sendes til meg på skjemaene "Ta kontakt" ikke bestandig kommer frem, så jeg vil anbefale at dere bruker min mail adr. når dere vil ha kontakt med meg mail to: henryped@infranord.no

 

Den nye basen er slik at man må logge seg på for å få tilgang til den. Dette gjøres på følgende måte: Dere fyller ut skjema "Be om brukerkonto" og sender meg. Dere kan også gjerne sende meg en besked på mail henryped@infranord.no der dere gir besked at dere har sendt registreringen

 

For at dere skal få tilgang må dere betale meg et årsabonement på kr.350.- Dette betales inn til meg på et kontonr som dere vil få tilsendt på mail. Tilgangen til slektsdatabasen får dere ikke før beløpet er registrert på min konto. Jeg vil da sende dere et brukernavn og passord.

 

Jeg må be alle som ønsker tilgang til slektdatabasen om å sende meg en

e.post henryped@infranord.no

om dette når dere har sendt inn skjemaet "Be om brukerkonto". Dette grunnet at det er ikke bestandig jeg får varsel om dette.

 

Under fanen STEDSREGISTER vil du finne alle stedene som er omfattet av slektsgranskingen, ved å klikke på stedsnavnet vil du få opp et alfabetisk oppsett over alle navnene som er fødd på stedet i et oppgitt tidsrom. Dette vil hjelpe deg til å finne det navnet som du vil lete videre om.

Alle navnene har et ID. nr. eks [12345] dette nr. vil du finne i navnelistene i stedsregisteret. Du kan også søke på nr. i slektdatabase. Eller du kan søke på et navn.

 

I SLEKTDATABASEN finnes der også en fane som heter STEDER, her ligg alle stedsnavnene og ved å klikke på et stedsnavn får du opp et kart og navnene på alle som er registrert på stedet ved fødsel, ekteskap eller død. I (ID) nr. som står her er sammenfallende med det som står i stedsregisteret.

 

Noen forkortelser i slektdatabasen: F står for Familie prefiks ID, I står for Person prefiks ID, S står for Kilde prefiks, REPO står for Arkiv prefiks og

N står for Notat prefiks.

 

Kartene som ligg i slektsdatabasen er ikke av den beste kvalitet med hensyn til detaljer og stedsnavn, dette er kart fra Google som er tillaget for dette formålet, jeg vi derfor anbefale Norgeskartet i tillegg, dersom dere vil ha mer detaljer.

 

Navn: I eldre tider var det vanlig at barna fikk etternavn etter faren sitt fornavn (eks. Far hadde navnet Nils, da ble barna å hete Nilsen eller Nilsdatter til etternavn). Denne navneskikken har jeg stort sett brukt i de fleste sammenhenger. Men fra folketellingene i 1900 og 1910, kan vi se at mange da tok etternavn etter stedet som de bodde på, (dette har jo vært litt forvirrende). Jeg har derfor valgt å bruke begge etternavnene (eks. Nilsen, Skorpen, eller Nilsen, Reksten). Også fornavnene kan være ulike i forhold til det som er kjent, men fornavnene som er brukt er de navnene som står i kirkebøkene på dåpsdagen.

 

Link til slektdatabasen klikk Slektdatabasen

Nettstedet er Henry Pedersen sin eiendel og med henvisning til ånsverkloven er all kopiering og utskrifter ikke tillatt uten samtykke fra netteier.

Brudd på dette kan føre til erstatning og straffeansvar.